} Carrefour has appointed a new CFO - Strand

10/24/2017 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Carrefour has appointed a new CFO

Our expert's opinion

The French Hypermarket group Carrefour has appointed a new CFO. Pierre-Jean Sivignon leaves the company because of personal reasons and will be replaced by Matthieu Malige from FNAC/ Darty. Curious to see his new influence on the company as they are currently doing well.

- Koen Coehorst, Senior Associate

Carrefour heeft een nieuwe CFO

De Franse supermarktgroep Carrefour heeft een nieuwe CFO aangesteld. Pierre-Jean Sivignon verlaat om persoonlijke redenen het bedrijf en wordt vervangen door Matthieu Malige, die overkomt van Fnac Darty.

Hereniging van oud duo

Malige is geen onbekende voor de huidige CEO Alexandre Bompard, die tot voor kort als CEO aan de slag was bij Fnac Darty. Malige was ook onder Bompard al CFO bij Fnac Darty, en gaat nu dus dezelfde functie uitoefenen bij de supermarktgroep.

Daarnaast is Malige ook al goed bekend met de werking van Carrefour: tussen 2003 en 2011 was hij immers al aan de slag bij de groep, onder andere als CFO van Carrefour België en Carrefour Frankrijk. Met Bompard en Malige krijgt Carrefour nu een duo aan de top dat er enkele jaren geleden in slaagde om Fnac terug op het juiste spoor te zetten. Bij Carrefour krijgen beide heren gelijkaardige obstakels als in hun jaren bij Fnac voor de voeten geworpen.

Bompard wil dit jaar dan ook een groot transformatieplan lanceren, waarbij onder andere de Hypermarkten op zondag de deuren zullen moeten openen.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics