} Dissapointing European figures for Heineken - Strand
  • Home
  • Insights
  • Dissapointing European figures for Heineken due to bad weather conditions

10/25/2017 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Dissapointing European figures for Heineken due to bad weather conditions

Our expert's opinion

Brewery Heineken has felt the repercussion of the unstable summer temperatures. Because of this the results and sales slacked, mainly in the Dutch and French Market. As this is the home market for Heineken, they might need to reconsider their Brand promise. As competition grows stronger and their products become better & more diverse, it is a trend the company can't neglect.

- Koen Coehorst, Senior Associate

 

Slecht weer drukt Europese resultaten Heineken

Brouwerijgroep Heineken heeft in Europa de gevolgen gevoeld van de kwakkelzomer, waardoor vooral in Nederland en Frankrijk de verkoop teleurstellend was. In andere regio’s waren de resultaten wel beter.

Stabiele winst

In Europa daalde het verkochte volume dan ook met 2,8%: in Frankrijk en Nederland was dat te wijten aan een sterke vergelijkingsbasis en een slechte zomer. In Polen was er ook een terugval, nadat investeringen in marketing er werden teruggeschroefd. Italië ging dan weer tegen de trend in, want daar steeg de verkoop dankzij de lancering van enkele nieuwe producten. Op alle andere markten was er wel groei: in de regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa steeg het volume met 8,8%, terwijl dat op de Amerikaanse continenten 2,9% was. In Azië werd er zelfs 12,2% meer bier verkocht.

Over de eerste drie kwartalen heen haalde Heineken een nettowinst van 1,486 miljard euro. Een jaar eerder was dat slechts 1,239 miljard euro, maar toen schreef Heineken wel 233 miljoen euro af op zijn activiteiten in Congo. Zonder die afschrijving bleef de nettowinst dus vrijwel stabiel.

Inruilactie

Ondertussen lijkt een actie waarbij Heineken gratis biertjes uitdeelt niet echt een groot succes te worden. Klanten die in de supermarkt Heineken kopen, krijgen momenteel codes die ze in horecazaken kunnen omruilen tegen een biertje. Steeds meer uitbaters laten de actie echter voor wat ze is, omdat ze het allemaal te omslachtig vinden en ze er te weinig voor terugkrijgen.
 
Volgens Heineken zijn er nog steeds meer dan 2.000 zaken aangesloten bij de actie en is het normaal dat er in het eerste jaar afvallers zijn. Het geeft echter geen cijfers over het aantal afhakers en het aantal gratis biertjes.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics