} Beter Bed Holding grows except in Germany - Strand

11/6/2017 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Beter Bed Holding grows except in Germany

Our expert's opinion

"The revenue of the Beter Bed Holding grew in the third quarter with 3,3 %. The bed and bedroom company exceeded all expectations on nearly all markets, except Germany. Here, they still face PR problems concerning a toxic issue in their products. So; 'Retteketet to Beter Bed'!"

- Koen Coehorst, Senior Associate

Beter Bed Holding groeit verder, behalve in Duitsland

De omzet van de Beter Bed Holding is in het derde kwartaal met 3,3% gegroeid. De beddenverkoper presteerde goed in alle markten, behalve in Duitsland waar het kampt met de gevolgen van een gifprobleem.

 

Daling in Duitsland

De totale omzet voor Beter Bed Holding kwam in het derde kwartaal uit op 105,4 miljoen euro, maar die groei werd gedrukt door problemen in Duitsland. In de grootste markt van Beter Bed daalde de omzet dan ook met 2,8% en op vergelijkbare basis was dat zelfs een daling van 3,6%. Ook andere bedrijven in Duitsland hebben met een krimp te maken.
 
Momenteel kampt Beter Bed in Duitsland met de gevolgen van een probleem bij chemiebedrijf BASF, waardoor er een giftige stof is terechtgekomen in matrassen en kussens. Om dat tegen te gaan pakt Matratzen Concord, de Duitse keten van Beter Bed, uit met gerichte marketing om de bezoekersaantallen terug op te krikken.
 
Op andere markten presteerde Beter Bed wel goed: in Oostenrijk (+2%), Spanje (+2,5%) en Zwitserland (+1%) was er sprake van kleine groei. In Zweden maakte het bedrijf dan weer een sprong van 32,1% en in België ging de groep er zelfs met 34,4% op vooruit.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics