} Further integration of Fnac and Vanden Borre - Strand
  • Home
  • Insights
  • Further integration of Fnac and Vanden Borre

2/7/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Further integration of Fnac and Vanden Borre

Our expert's opinion

"For all who did not know yet, FNAC and Vanden Borre are currently integrating their businesses. This week the construction of their new distribution center in Willebroek will start. For all attentive viewers, you could already see the integration of both brands in their new shops. The joint distribution center is the next step, creating new opportunities in the region."

- Koen Coehorst, Senior Associate

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum


In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

14.000 m² magazijn

Het nieuwe distributiecentrum is een uitbreiding voor het huidige magazijn in Sint-Pieters-Leeuw, en zal 14.000 m² groot zijn. In juni van dit jaar zal het de deuren openen.

Het huidige distributiecentrum voldoet niet meer aan het grotere assortiment van de ketens. Vanaf de zomer zullen de logistieke teams van Vanden Borre en Fnac verdeeld worden over de twee distributiecentra in Sint-Pieters-Leeuw en Willebroek, waar ze samen aan de slag gaan.

Fnac en Vanden Borre behoren sinds juli 2016 tot dezelfde groep, toen Darty, het Britse moederbedrijf van Vanden Borre, werd overgenomen door het Franse Fnac. In maart 2017 besloten Fnac en Vanden Borre in België de krachten te bundelen onder de naam Fnac Vanden Borre. Die samenwerking moet ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van producten in de winkels verbeterd wordt en dat het serviceniveau naar de klant toe wordt geoptimaliseerd.

“De uitbreiding van de twee magazijnen kadert volledig in onze groeistrategie. Ze zullen de groep Fnac Vanden Borre de middelen bieden om zijn ambities waar te maken en een nog sterkere omnichannelspeler te worden op de Belgische markt”, aldus CEO Charles-Henri de Maleissye.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics