} Bpost goes for biggest collection points network - Strand
  • Home
  • Insights
  • Bpost goes for biggest collection points network

2/21/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Bpost goes for biggest collection points network

Our expert's opinion

"Bpost is expanding its network of collection points to adjust to the current online shopping trend. It is in fact possible that your package arrives when you are not home. With this expansion, Bpost strives to have the biggest collection points network in Belgium. A positive development for us all if you ask me!"

 

- Koen Coehorst, Senior Associate

 

Bpost vergroot zijn netwerk aan afhaalpunten

 

Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden.

Duizend extra afhaalpunten

Naast het reeds bestaande netwerk van 1300 bpost pick-up punten worden er vanaf 19 februari zo maar eventjes 1000 extra afhaalpunten bijgevoegd, dankzij de integratie van de kariboo!– spots in het bpost netwerk.

Met een totaal van 2300 afhaalpunten biedt bpost het grootste afhaalnetwerk in België om online bestelde pakjes af te halen of terug te sturen.

De densiteit van dit netwerk biedt niets dan voordelen aan de online shopper, want wat betreft nabijheid is het bpost netwerk niet te kloppen.

Een pick-up punt is immers nooit verder weg dan 6 minuten: zij het te voet in de stad, of met de auto in een landelijke omgeving. Altijd is er een afhaalpunt in de buurt: een postkantoor, een postpunt of kariboo!-spot (in de supermarkt, tankstation, krantenwinkel,…)

Ook de openingstijden worden veel flexibeler dankzij de integratie van het kariboo! netwerk. Vroege vogels kunnen vanaf nu terecht in heel wat afhaalpunten die reeds geopend zijn voor 8u00. Ook de openingsuren ’s avonds, op zaterdag en op zondag worden flexibeler.

Webshops kunnen de kariboo!-spots trouwens heel makkelijk en volledig kosteloos integreren via eenvoudige en snelle plug-ins.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics