} Colruyt increases meal box pick-up points - Strand

3/14/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Colruyt increases meal box pick-up points

Our expert's opinion

"Colruyt is rapidly expanding its meal box pick-up network. They will grow from 23 to 71 sites.
Move over Hello Fresh!"

- Koen Coehorst, Senior Associate

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen


Supermarktketen Colruyt breidt het aantal afhaalpunten voor zijn Lekker Koken-maaltijdbox uit van 23 tot 71, verspreid over het hele land. Tot dusver konden enkel klanten in het noorden van het land de box verkrijgen bij hun Collect&Go-afhaalpunt.

Versnelde uitrol afhaalpunten

De maaltijdbox van Colruyt is sinds 25 oktober vorig jaar op de markt, maar tot nog toe konden enkel klanten in 23 noordelijke winkels hier makkelijk gebruik van maken. Positieve reacties van klanten stimuleren de supermarktketen nu om het aantal afhaalpunten voor de maaltijdbox versneld op te drijven van 23 naar 71, zo meldt een persbericht. Ook klanten in Wallonië en Brussel kunnen vanaf nu de box, samen met de wekelijkse boodschappen, afhalen bij het afhaalpunt van hun keuze.

Colruyt kiest er bewust voor om de afhaalpunten van zijn eigen online boodschappenservice, Collect&Go, in te zetten voor de maaltijdboxen. "Het voordeel daarvan is dat de klanten hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, kunnen reserveren en afhalen bij Collect&Go", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut.

Nieuwe trend

De maaltijdbox van Colruyt is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en bevat alle ingrediënten en receptfiches voor drie tot vier kindvriendelijke, eenvoudig te bereiden maaltijden. Elke maandag worden de recepten vervangen door drie nieuwe, die klanten een week op voorhand kunnen raadplegen via de website.

Colruyt is niet de enige retailer die klanten een snelle maar voedzame maaltijdformule aanbiedt in de vorm van een af te halen maaltijdbox: ook Delhaize en Carrefour zijn al op de kar van de laatste voedingstrend gesprongen. Een groot succes blijkt de formule nog niet te zijn, al wijst de versnelde uitrol van het aantal afhaalpunten bij Colruyt erop dat de maaltijdbox in de lift zit.

De maaltijdboxen van Colruyt kosten tussen 52 en 59 euro en kunnen de dag na bestelling al opgehaald worden bij de 71 deelnemende afhaalpunten van Collect&Go.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics