} Coolblue starts deliveries by bike - Strand

4/4/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Coolblue starts deliveries by bike

Our expert's opinion

"Super cool how Coolblue again takes the lead in the E-commerce landscape. Initially an April fools joke, now Coolblue is officially going to deliver packages in big cities per bike. With all the traffic and ecological pressure, this really seems the way forward!"

- Koen Coehorst, Senior Associate

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

 

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

CoolblueFietst geen aprilgrap

Coolblue wordt naar eigen zeggen het eerste grote e-commercebedrijf in Europa ervoor kiest om pakjes zelf per fiets te bezorgen. De service start eerst vandaag in Eindhoven en Den Haag, maar wordt vervolgens, letterlijk en figuurlijk, uitgerold naar alle grote Nederlandse en Vlaamse steden.

Een paar dagen geleden maakte Cooblue het nieuws al bekend, maar de Nederlandse retailer had het toen over ‘pakjesknuffelaars’ als bezorgers en beweerde dat pakketjes zelf hadden verteld dat ze het liefst per fiets worden vervoerd. De speciale CoolblueFietst-fietsen zouden ook uitgerust zijn met een dekentje en knuffeldiertjes om de rit voor de pakjes zo fijn mogelijk te maken.

Levering de volgende dag in steden

Van knuffelbeertjes is nu geen sprake meer, maar van Coolblue-fietsen wel: “Met CoolblueFietst willen we onze klanten heel erg blij maken. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering”, vertelt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.

De eerste blauwe pakfietsen zijn vandaag al vertrokken in Eindhoven en Den Haag. In België wordt CoolblueFietst deze zomer gelanceerd. Het gaat dan wel om de bezorging van kleinere producten, zoals “een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon”, aldus de elektroretailer.

Opvallend: de leveringen gebeuren in Eindhoven en Den Haag alvast vanuit de fysieke Coolblue-winkels, die nu dus ook als lokale distributiecentra gaan dienen. Hoe dit in België zal gaan, valt nog af te wachten, aangezien de winkels zich daar momenteel buiten de steden bevinden: Coolblue heeft er vandaag fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi en Zaventem. In Nederland zit de retailer stedelijker in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics