} Perfume samples with your Zalando shoe order? - Strand
  • Home
  • Insights
  • Perfume samples with your Zalando shoe order?

4/11/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Perfume samples with your Zalando shoe order?

Our expert's opinion

"Today, Zalando started with the sales of beauty products. So soon you will also find samples of perfumes / creams with your order of shoes / footwear. What can we expect to be next?"

- Koen Coehorst, Senior Associate

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

 

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

4.000 schoonheidsproducten

Zalando biedt binnen het nieuwe segment momenteel meer dan 4.000 producten van 150 merken aan. Daarnaast komt er in juni ook een fysieke conceptwinkel in Berlijn, waar Zalando ook workshops wil organiseren.

Om de online klant kennis te laten maken met de producten op de webshop, zal Zalando ook steevast proefmonsters meesturen. Zo wil het ook vermijden dat klanten aankopen moeten retourneren, omdat ze bijvoorbeeld niet bekend waren met de geur van het parfum dat ze hebben gekocht. Dat schrijft Emerce.

CEO Rubin Ritter liet eerder al verstaan dat de stap naar cosmetica een natuurlijk vervolg was voor Zalando en dat de vraag naar die producten bij de klant al langer aanwezig was. “Het laat ons toe om ons huidig assortiment te complementeren en onze positie als one-stop bestemming voor mode en lifestyle te versterken”, klonk het eerder al bij Zalando.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics