} Job cuts for IKEA Belgium - Strand

6/1/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Job cuts for IKEA Belgium

Our expert's opinion

"Due to a reorganisation, Ikea will cut 150 jobs, most of them in Sweden but also around 40 in Belgium and the Netherlands. Aside from the reorganisation, Ikea will invest 3 billion in their online platform and smaller shops in city centers. They want to become more flexible and closer to their customers. Is this the right strategy? Only time will tell."

- Yoram De Bruijn, Associate Consultant

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

 

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Enkel ondersteunende functies

Ikea Group maakte gisteren bekend 150 jobs te willen schrappen, voornamelijk in Zweden zelf. Een veertigtal jobs komen ook in België en Nederland op de tocht te staan, al heeft de meubelketen het precieze aantal nog niet bevestigd: “De onderhandelingen moeten nog starten,” liet Ikea daarrond weten. Wel staat vast dat het banenverlies uitsluitend ondersteunende functies betreft in onder meer personeelszaken, marketing en communicatie.

“Voor de Belgische winkels en het distributiecentrum in Winterslag verandert er niets,” onderstreept Ikea-woordvoerster voor België Annelies Nauwelaerts. Met de ingrepen hoopt Ikea Group vooral zijn voorsprong te behouden op Amazon, dat in november zelf nog twee meubelmerken lanceerde, maar ook op Flipkart in India en op Otto en Home24 in Duitsland. Ikea is vrij laat op de kar van e-commerce gesprongen, maar investeert nu fors in de uitbouw van zijn digitale diensten en in de bouw van distributiecentra voor e-commerce.

De komende drie jaar pomp Ikea Group meer dan 3 miljard euro in de organisatie, die met kleinere stadswinkels en meer online services niet alleen flexibeler wil worden, maar ook dichter bij de klant van vandaag wil komen te staan.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics