} Even more profit and expansion for Albert Heijn - Strand
  • Home
  • Insights
  • Even more profit and expansion for Albert Heijn

7/27/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Even more profit and expansion for Albert Heijn

Our expert's opinion

"Albert Heijn is still growing, even tough they were forced to sell 7 stores due to gouvernment legislation. However, their net profit did grow and their expansion pipeline is still full. Curious to see how this will evolve in the near future."

- Koen Coehorst, Senior Associate

Albert Heijn flink winstgevend in België

 

Ondanks een dalende omzet wist Albert Heijn in België vorig jaar wel 40% meer winst te maken. De expansie van de keten gaat verder, met franchisewinkels.

Verplichte verkoop

In 2017 realiseerde Albert Heijn in België een omzet van 364 miljoen euro, een daling met 4% tegenover 2016. Dat achterhaalde De Tijd. De daling van de omzet was het logische gevolg van de verplichte verkoop van zeven winkels, een voorwaarde die de Belgische mededingingsautoriteit oplegde voor de fusie tussen Ahold en Delhaize. De bedrijfswinst van Albert Heijn België steeg echter met 40% naar 5,7 miljoen euro.

Momenteel heeft de keten 38 winkels in België. Daar komen er dit najaar nog minstens drie bij: Ternat, Zaventem en Ronse. Telkens gaat het om franchisewinkels, waardoor het hoofdkantoor de kosten in de hand weet te houden. Gisteren meldde RetailDetail al dat het expansieritme van de retailer niet vertraagt en dat er nog tientallen projecten voor nieuwe Belgische winkels in de pijplijn zitten.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics