} Colruyt Group opens Colruyt Academy No. 10 - Strand

8/21/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Colruyt Group opens Colruyt Academy No. 10

Our expert's opinion

"Colruyt Group opens Colruyt Academy No. 10. This social venture has the mission to inspire people and bring them together via workshops, trainings and theme events. Their ambition is to have one academy in each province. With the opening in Melle, they opened the largest site so far."

- Koen Coehorst, Senior Associate

Tiende en grootste Colruyt Group Academy opent in Melle

 

In Melle opent een nieuwe Colruyt Group Academy: al de tiende locatie waar consumenten workshops kunnen volgen over allerlei thema’s, van eten tot welzijn. 

Workshops “voor het dagelijkse leven”

Bij Colruyt Group Academy kunnen particulieren en groepen sinds 2011 workshops volgen: het voorbije jaar werden in de bestaande vestigingen ruim 3.000 workshops georganiseerd over 214 verschillende thema’s. De workshops worden inhoudelijk ondersteund door leveranciers en specialisten, waardoor Colruyt ze aan democratische prijzen kan aanbieden. Zo kunnen consumenten er bijleren over alles van de Griekse keuken, over zwangerschapsyoga tot ‘Start to DJ’. Volwassenen kunnen er bijvoorbeeld terecht voor kookworkshops, voor naaiateliers, tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken en technieken om je baby te dragen, maar er is ook een aanbod voor kinderen. Sinds kort vinden er ook verjaardagsfeestjes plaats. 

Colruyt Group Academy wil met zijn ruim aanbod workshops oplossingen en inspiratie aanbieden voor het dagelijkse leven, en zowel jonge als oudere deelnemers aanzetten om te ontmoeten, te ontdekken en te ondernemen”, klinkt de missie van het project.

Op weg naar elke provincie 

In Melle opent Colruyt Group op dinsdag 21 augustus haar tiende Academy in België. Met vier uitgeruste keukens en vijf multifunctionele zalen is het meteen ook de grootste locatie tot nog toe. Het nieuwe gebouw telt twee verdiepingen van elk 666 m² en er is plaats voor zo’n 200 deelnemers. Er zijn daarenboven drie terrassen en een tuin. In lijn met de duurzaamheidsstrategie van Colruyt Group zijn in het gebouw een aantal milieuvriendelijke technieken geïnstalleerd, zoals warmterecuperatie, propaankoeling en hergebruik van regenwater voor de toiletten en buitenkraantjes.

Colruyt Group Academy wil in de toekomst aanwezig zijn in elke provincie. Met de opening in Melle is er nu al een eerste vestiging in Oost-Vlaanderen. “In het voorjaar van 2019 opent nog een nieuwe vestiging in Kortrijk. In totaal beschikken we dan over een ruim aantal keukens en zalen verspreid over het land”, zegt directeur Eric Vanophalvens.

 

Source: Retail Detail

Other insights in Supply Chain Management and Logistics