} Food industry keeps growing - Strand

4/18/2018 - Posted in  Supply Chain Management and Logistics

Food industry keeps growing

Our expert's opinion

"Based on the numbers of 2016, the food industry is the biggest in Belgium. With more than 39 billion turnover and a direct employment of over 60.000 people it is also one of the 5 most important pillars for the internationalisation strategy of Flanders investment and trade."

- Lien Vertommen, Senior Associate

 

Voedingssector is grootste industriële sector in België


De omzet in de voedingssector is vorig jaar met 0,6 procent gestegen tot 39 miljard euro. Dat verklaarde Vlaams minister-president Geert Bourgeois op de algemene vergadering van Flanders Food in Gent. De voedingsindustrie is de grootste industriële sector in Vlaanderen met een directe tewerkstelling van 62.000 mensen, indirect zijn er dat 160.000. De investeringen in de sector stegen vorig jaar met zes procent en de export ging met 4,2 procent vooruit tot 19,2 miljard. Bourgeois herinnerde eraan dat de voedingsindustrie één van de vijf belangrijke waardeketens is in de internationaliseringsstrategie van Flanders Investment and Trade (FIT). “Vlaanderen moet de Food Valley van Europa worden”, zei Bourgeois nog.

Trendwatcher Herman Konings had nog enkele boodschappen voor de sector. "Laat niet alleen het hypergezonde de revue passeren. Blijf belangstelling tonen voor de pure retro guilty pleasures: een beetje vet, een beetje suiker en een beetje zout", klonk het. Maar hij motiveerde de sector wel om in te zetten op de "unguilty pleasures", op gezond en waar smaken belangrijk zijn, zoals marsh mellows met gezonde ingrediënten. Of cultured cuisine, zoals een Mondriaan cakeje. En de hedendaagse consument vindt niet alleen authenticiteit belangrijk, hij wil ook de afkomst van zijn product kennen of het tijdstip van productie.

 

Source: Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw

Other insights in Supply Chain Management and Logistics