} Becode trying to solve the scarcity of IT talent - Strand
  • Home
  • Insights
  • Becode trying to solve the scarcity of IT talent

8/21/2018 - Posted in  ICT & Digital

Becode trying to solve the scarcity of IT talent

Our expert's opinion

"The demand for IT specialists in Belgium is rising, there is a growing gap between open vacancies and qualified professionals. Becode is responding to this demand while expanding the office network in Flanders. The company wants to educate motivated people and close the gap. Unfortunately they cannot close this gap alone. They need the support of: VDAB, EU, ..."

- Yoram Ceelen, Associate Consultant

BeCode start gratis codeerlessen in Vlaanderen

 

De codeerschool waar mensen gratis een opleiding tot webontwikkelaar kunnen volgen, biedt binnenkort ook in Vlaanderen lessen aan.
Vanaf oktober vinden er opleidingen plaats in Genk. Er zijn ook concrete plannen voor een uitbreiding naar Antwerpen, meldt Becode maandag.
Becode heeft de ambitie om mensen zonder voorkennis in zeven maanden tot webontwikkelaar op te leiden.

Tot nu toe vonden die gratis opleidingen enkel inBrussel en Charleroi plaats, maar in oktober wordt van start gegaan op de technologiecampus T2 in Genk. Daarnaast zijn er concrete plannen om voor het einde van dit jaar een opleiding in Antwerpen op te starten. Eerder was al aangekondigd dat ook in Luik zulke lessen opgestart worden.

'Door gemotiveerde mensen op te leiden tot decoder bezorgen we hen een betere toegang tot de arbeidsmarkt. Er is nood aan mensen met ICT-profielen', zegt Karen Boers, CEO van Becode. 'We zien dat 80 procent van de afgestudeerden binnen zes maanden een vaste job heeft in de sector.'

De opleidingen in Genk worden mee gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. Voor de opleidingen in Antwerpen wordt onder meer gerekend op steun van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. 'Iemand die langdurig werkloos is, heeft natuurlijk geen geld op overschot. Voor de financiering van de opleidingen rekenen we daarom op steun van de overheid, ondernemingen en het mecenaat', zegt Boers.
Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) kondigde vorig jaar al aan dat hij - gespreid over drie jaar - 18 miljoen euro subsidiespompt in projecten om jongeren te leren programmeren.

 

Source: De Tijd

Other insights in ICT & Digital