} Substantial rise in revenue for Shell - Strand

11/8/2017 - Posted in  Engineering

Substantial rise in revenue for Shell

Our expert's opinion

"The new strategy of Shell, to focus more on gas, immediately showed a remarkable result; profit rose with 47% compared to the previous year. This result is significantly higher than analysts had predicted."

- Stéphanie Guillé, Senior Associate

Flink hogere winst voor Shell na stijging olie- en gasprijzen 

Olie- en gasconcern Shell is in het derde kwartaal op een fors hogere winst uitgekomen. 
Het bedrijf profiteerde van groei bij alle bedrijfsonderdelen dankzij gestegen prijzen van olie en gas, betere marktomstandigheden en een hogere productie.

De winst, op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten, klom met 47 procent tot 4,1 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder. De omzet bedroeg 75,8 miljard dollar, tegen 61,8 miljard dollar een jaar eerder. De resultaten liggen aanzienlijk hoger dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. De totale productie aan olie en gas bij Shell nam op jaarbasis met 2 procent toe tot het equivalent van ruim 3,6 miljoen vaten per dag.

Kostenbesparingen

Topman Ben van Beurden van Shell zei in een toelichting dat alle drie bedrijfsonderdelen goede bijdragen hebben geleverd aan de resultaten. Volgens hem laat het bedrijf zien dat de strategie, om zich meer op gas te richten, werkt. Ook is Shell hard bezig geweest met kostenbesparingen.

Desinvesteringen

In het afgelopen kwartaal deed Shell voor meer dan 1,3 miljard dollar aan desinvesteringen. Die maken deel uit van het desinvesteringsprogramma van 30 miljard dollar bij het bedrijf. Het dividend blijft onveranderd op 0,47 dollar per aandeel. Shell volgt met de verbetering van zijn cijfers het voorbeeld van andere grote branchegenoten als BP, Chevron en ExxonMobil, die eerder al met kwartaalberichten kwamen.

 

Source: Nu

Other insights in Engineering