} New way to process lots of radioactive waste - Strand
  • Home
  • Insights
  • New way to process lots of radioactive waste

12/18/2017 - Posted in  Engineering

New way to process lots of radioactive waste

Our expert's opinion

“The joint venture of belgoprocess with the Spanish Iberdrola Ingenieria y Construccion is paying off. They succeeded in developing an ultra-modern plasma incinerator that can process low- and intermediate-level waste with a capacity of 250 tons per year. Radioactivity plays an important role in health care and in industrial and scientific applications. In addition, today more than half of the Belgian electricity production comes from nuclear energy.”

 - Stéphanie Guillé, Senior Associate

Belgoprocess voert succesvolle test uit met plasma verbrandingsinstallatie


Belgoprocess heeft onlangs een succesvolle demonstratietest uitgevoerd met de plasma verbrandingsintallatie van de kerncentrale van Kozloduy in Bugarije.

De geslaagde 72-uur test is een duurtest met gesimuleerd radioactief afval waarbij alle onderdelen en veiligheidsvoorzieningen van de installatie worden getoetst aan de opgelegde ontwerpeisen.

Deze duurtest bevestigt de goede werking van de installatie en het behalen van de vooropgestelde capaciteit en de opgelegde volumeverminderingsfactor. Naast het afgieten van de vloeibare slak werden ook de veiligheidstests met succes afgerond.

Deze ultramoderne verbrandingsinstallatie zal laag- en middelactief afval verwerken en heeft een verwerkingscapaciteit van 250 ton per jaar. Het eindproduct is een glasachtig, inert materiaal dat geschikt is voor berging.

De plasma verbrandingsinstallatie werd gerealiseerd door de joint venture die Belgoprocess aanging met het Spaanse Iberdrola Ingeniería y Construcción.

De installatie wordt gefinancierd door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) en de Bulgaarse overheid en zal uitgebaat worden door State Enterprise Radioactive Waste SE (SERAW), verantwoordelijk voor het beheer van het radioactief afval in Bulgarije.

 

Source: Engineeringnet

Other insights in Engineering