} Enough electricity for over one million families - Strand
  • Home
  • Insights
  • Enough electricity for over one million families

1/31/2018 - Posted in  Engineering

Enough electricity for over one million families

Our expert's opinion

“The fact that our society is now almost entirely dependent on fossil fuels that are not only getting scarcer, but also causing a lot of damage to our planet, is nothing new. Good news is that the Danish energy giant Ørsted started the construction of the world’s largest wind farm in the North Sea that must provide enough power for a million families. The realisation of this project is a real milestone in the green energy business.”

- Stéphanie Guillé, Senior Associate

Denen bouwen grootste windmolenpark ter wereld in de Noordzee


De Deense energiegigant Ørsted is begonnen met de bouw van ’s werelds grootste windmolenpark. Dat moet genoeg stroom leveren voor een miljoen gezinnen.

De eerste van in totaal 174 turbines van het Hornsea Project One werden geïnstalleerd op een site in de Noordzee, voor de kust van Yorkshire. Als het windmolenpark volledig operationeel wordt in 2020 zal het een capaciteit hebben van 1,2 gigawatt, voldoende om groene elektriciteit te leveren aan meer dan een miljoen gezinnen.

Na jaren van planning en voorbereiding is het fantastisch om de eerste fasen van de constructie eindelijk verwezenlijkt te zien’, zegt programmadirecteur Duncan Clark. Hij noemt de realisatie van dit project een ‘echte mijlpaal’.

Hornsea Project One zal in de toekomst nog opgevolgd worden door Hornsea Project Two, een park met een capaciteit van 1,3 gigawatt.

Ørsted, het vroegere Dong Energy, is de grootste ontwikkelaar van windturbines ter wereld. De belangrijkste markt is Groot-Brittannië.

 

Source: Mondiaal Nieuws

Other insights in Engineering