} New Antwerp production unit for Covestro - Strand

11/15/2018 - Posted in  Engineering

New Antwerp production unit for Covestro

Our expert's opinion

"Covestro will build a new production unit in in Antwerp, the start up of this brand new plant is planned for 2022. This indicates the importance of our port of Antwerp for new investments in the chemical industry."

- Imke Bongers, Senior Associate

COVESTRO INVESTEERT RUIM 300 MILJOEN IN ANTWERPSE VESTIGING

ANTWERPEN – Covestro investeert ongeveer 300 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productie-eenheid voor aniline in haar Antwerpse vestiging. De opstart van deze nieuwe eenheid wordt in 2022 verwacht en moet ook extra jobs opleveren.

Als Europese hub voor aniline heeft de Antwerpse vestiging van Covestro rechtstreeks toegang tot de nodige grondstoffen. Aniline is een belangrijk uitgangsmateriaal voor tal van chemische producten, waaronder MDI, dat op zijn beurt een voorproduct is van polyurethaan hardschuim, dat gebruikt wordt voor de thermische isolatie van gebouwen en isolatie in de koelketen.

“Onze site in Antwerpen speelt een cruciale rol in het bevoorradings- en productienetwerk van Covestro en deze investering bewijst dat dit in de toekomst zo zal blijven”, zegt Volker Weintritt, Managing Director van Covestro in Antwerpen. “De uitbreiding van onze anilineproductie zal zorgen voor een duurzame en efficiënte bevoorrading van ons Europese MDI-netwerk, waardonder onze Spaanse vestiging in Tarragona, waar de MDI-productiecapaciteit tevens zal verhoogd worden.”

Het ontwerp en de procestechnologie van de nieuwe eenheid in Antwerpen zal gebaseerd zijn op de beste beschikbare technologieën van Covestro op het gebied van procesveiligheid en energie-efficiëntie.

Met een omzet van 14,1 miljard euro in 2017 behoort Covestro met wereldwijd zo’n 30 productievestigingen tot ’s werelds grootste polymeerproducenten. Covestro is al meer dan 50 jaar actief in de Antwerpse haven en stelt er momenteel 850 medewerkers tewerk, maar het nieuwe investeringsproject zal ook extra jobs opleveren.

Source: madeinantwerpen.be

Other insights in Engineering