} Picanol keeps investing in chemical giant Tessenderlo - Strand
  • Home
  • Insights
  • Picanol keeps investing in chemical giant Tessenderlo

3/27/2019 - Posted in  Engineering

Picanol keeps investing in chemical giant Tessenderlo

Our expert's opinion

"Luc Tack (CEO of Picanol) keeps buying shares of chemical giant Tessenderlo. This time, he will invest another 30 million in this company. This insures that Picanol holds 36% of Tessenderlo Group's shares. Tessenderlo Group is important for Picanol as they contributed in 2018 for 32,95 million in the net result of Picanol. I am curious to see which other investments Picanol will do in the following years."

- Imke Bongers, Senior Associate

LUC TACK HAALT NOG EENS 30 MILJOEN EURO BOVEN VOOR TESSENDERLO

 

Luc Tack trok nog eens 30 miljoen euro uit om zijn belang in Tessenderlo op te drijven. Hij was er al incontournable. De operatie is zelfs naar Belgische normen aanzienlijk. Tessenderlo zorgde in 2018 voor een positieve bijdrage in het nettoresultaat van Picanol van 32,95 miljoen euro. 

De eigenaar van Picanol bouwde de voorbije jaren zijn belang in de chemiegroep Tessenderlo systematisch op. Het begon allemaal in 2013. In een eerste fase legde hij 192 miljoen euro op tafel om een zogenaamde blokkeringsminderheid (26,7 procent) te verwerven. Via de hefboom van het schuldenvrije Picanol dreef hij dat belang jaar na jaar op. In deze voorlopig laatste fase stoot hij bij Tessenderlo door van 43,4 naar 45,6 procent. Interessant om weten: in 2013 betaalde Tack 22 euro per aandeel Tessenderlo. Nu diende hij voor datzelfde aandeel 30,22 euro te betalen.

Bij Picanol is Luc Tack hoofdaandeelhouder voor net geen 90 procent. Hij maakte van het toen nog noodlijdende Picanol een fiere eend. Picanol is voor zo ver bekend ook schuldenvrij. Voor dit jaar verwacht Luc Tack een omzetdaling bij Picanol. Hij verwijst daarvoor naar de onzekere economische context op internationaal vlak.

 

Source: Made in West-Vlaanderen

Other insights in Engineering