} Decathlon’s new proximity strategy - Strand

5/24/2018 - Posté dans Supply Chain Management

Decathlon’s new proximity strategy

Our expert's opinion

"Decathlon opens its 30th store in Belgium. This is a concrete example of the new strategy to not only work with big "hyper" stores, but also have a more local approach. Curious to see who will be next."

- Koen Coehorst, Senior Associate

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

 

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.


Nieuwe strategie zet in op proximiteit

In september krijgt winkelcentrum Shopping Nivelles de tweede Decathlon van Vlaams-Brabant, goed voor een oppervlakte van 1.400 vierkante meter en een aangepaste corner voor populaire sporten in Nijvel en omstreken. Om te weten wat die zijn, gaat de winkelmanager van de nieuwe vestiging eerst nog op onderzoek bij de sportclubs in de regio.

“Je moet sportievelingen de artikelen kunnen aanbieden die overeenkomen met hun specifieke noden, zoals we ook al in Marche-en-Famenne of in onze winkel in The Mint in het centrum van Brussel hebben gedaan”, zegt Stefan Schins, ontwikkelingsverantwoordelijke bij Decathlon België.

De winkelopening past in de nieuwe strategie van Decathlon om meer op proximiteit in te zetten. De sportketen opent daarom steeds vaker vestigingen in winkelcentra en binnensteden, waarbij het ook inzet op technologie om de kleinere winkelruimte op te vangen.

Digitale pop-upwinkel Connect

Vanaf zes juni is in het winkelcentrum al een digitale pop-upwinkel te vinden: in de Connect-winkel kunnen klanten online bestellingen plaatsen en hun bestelde pakketjes afhalen. Twee medewerkers zullen in die periode ook voltijds aanwezig zijn om shoppers met tablets te helpen bij het zoeken en shoppen in de online catalogus.

Klanten kunnen er het volledige Decathlon-assortiment ook zelfstandig raadplegen en shoppen via internetzuilen in de pop-upruimte. Nog na de opening zullen zeven medewerkers ter beschikking blijven om klanten te helpen bij het bestellen.

Tijdens de werkzaamheden wil de sportketen shoppers ook al warm maken door wekelijks sportieve animaties te brengen in de galerij van het shoppingcenter en in een deel van de toekomstige winkel. Klanten kunnen er met sporten kennismaken aan de hand van activiteiten en 3D-animaties. Ook hoe de winkel zelf eruit zal zien, kunnen ze op een 3D-projectie ontdekken.

 

Source: Retail Detail

Autres visions du secteur Supply Chain Management