} Business Case - Odyssey Logistics - Strand
 • Home
 • Business Case - Odyssey Logistics

Business case - Odyssey Logistics

"Au fond werkt Strand Associates Consulting op dezelfde manier als wij met onze klanten: transparant, meetbaar en resultaatgericht."

Topkwaliteiten

 • Waar voor je geld
  “Aan kwaliteit hangt een prijskaartje. Maar de return on investement is navenant.”
 • Proactief en alert
  “Proactief zoeken naar verbetering is essentieel voor de slagkracht en het resultaat.”
 • Comfortabel
  “Geen zorgen over de follow-up. Doen wat je zegt, werkt heel comfortabel.”
 • Verantwoordelijk
  “Onze medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor wat ze doen. Mijn rekruteerder ook.”

" Strand neemt een pak werk uit handen, zit na één hooguit twee intakes op de juiste golflengte en komt met waardevolle profielen op de proppen. De follow-up zit er bovenop en dat werkt heel comfortabel."

Toine Matthijssen (r.) - Managing Director Odyssey Logistics Europe

Wanted: allround logistieke pragmatici

Toine Matthijssen: " Elke medewerker heeft zijn specialiteit (projectmanagement, aankoop, operationele follow-up…) maar klantgericht denken is voor iedereen een must. Klanten stellen constant vragen en het is ieders taak om continu verbeterpunten te detecteren en voor te stellen. Dat lukt maar als je als één geolied team werkt. Logistieke kennis en ervaring zijn uiteraard een must. Als verlengstuk – letterlijk en figuurlijk – van onze klanten moeten we onze meerwaarde elke dag opnieuw bewijzen. Ik zoek pragmatici die de beloftes die we doen dag in dag uit ook waarmaken. Ons devies: doe gewoon, dan doe je al gek genoeg."

Gezocht & gevonden: partner die beloftes waarmaakt

Toine Matthijssen: “Onze medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor wat ze doen. Dus verwacht ik van mijn rekruteerder hetzelfde. Strand neemt een pak werk uit handen, zit na één hooguit twee intakes op de juiste golflengte en komt met waardevolle profielen op de proppen. De follow-up zit er bovenop en dat werkt heel comfortabel. Aan kwaliteit hangt natuurlijk een prijskaartje. Toen we onze rekrutering nog zelf deden, gingen we voorbij aan de werkelijke kost. Maar dat besef je pas wanneer je alles gaat optellen en de echte meerwaarde becijfert. Au fond werkt Strand Associates Consulting op dezelfde manier als wij met onze klanten: transparant, meetbaar en resultaatgericht."

Waarom slaagt Strand in zijn opdracht?

Toine Matthijssen: “Omdat ze een duidelijk commitment hebben. Strand verraste me meer dan eens met hun alerte aanpak en reactiesnelheid. Mijn contactpersoon overtuigde me om alle profielen te zien, ook al wilde ik direct in zee gaan met de eerste kandidaat. Hij temperde mijn ongeduld, beschermde me tegen een te snelle beslissing. Het is fijn om te weten dat we in Strand een partner hebben die de langetermijnsamenwerking prefereert boven het onmiddellijke, korte termijn succes. "

Wie is Odyssey Logistics Europe

Missie: zorg dat de producten van de klanten – vooral actief in de chemische industrie – veilig, betrouwbaar en kostenefficiënt hun bestemming bereiken, naar alle hoeken van Europa en Noord-Afrika. Als non-asset based dienstverlener selecteert Odyssey Logistics Europe de meest kwalitatieve partners voor alle transport- en opslagmodi tegen de scherpste prijs. Zo tracht  het altijd de beste deals te sluiten in functie van de supply chain van de klant. Met een gepatenteerd technologisch transportmanagementsysteem wordt het proces van vertrek tot levering bovendien uiterst beheersbaar, transparant en continu verbeterd. Proactief zelfs. Met succes, want zelfs tijdens de crisisjaren zette de groep prima groeicijfers neer.

www.odysseylogistics.com