} Business case - FrieslandCampina - Strand
 • Home
 • Business case - FrieslandCampina

Business case - FrieslandCampina

"Geen overtollige of holle woorden. Perfect mijn ding. Strand overtuigt door middel van professionaliteit."

Topkwaliteiten

 • Vertrouwen
  “Ik adviseer Strand Associates Consulting met plezier aan de collega’s in andere vestigingen.”
 • Even goede vrienden
  “Liever eerlijk zeggen dat een profiel niet hun corebusiness is, dan me met een kandidaat opzadelen.”
 • Kort op de bal
  “Geen smalltalk, maar to the point telefoontjes en focus op de essentie.”
 

"Ik ben er nog altijd niet achter hoe Strand er telkens opnieuw in slaagt om op zo’n korte tijd de juiste high professionals voor te stellen."

Dries Versweyveld - HR Business Partner FrieslandCampina

Wanted: high level profielen met zin voor dynamiek

Dries Versweyveld: “Gedreven door de ambitieuze strategie om marktleider te zijn en te blijven, zitten we als organisatie in een voortdurende dynamiek. Hierbij is het belangrijk dat onze medewerkers open staan voor verandering, het is als het ware onderdeel van onze cultuur. Open en eerlijk zijn naar elkaar, op een respectvolle manier weliswaar, is zo ook een van onze bouwstenen. Ik noem het wel eens het bouwvakkersprincipe, de dingen meteen uitspreken zodat frustraties geen kans krijgen. Dat cultiveert samenwerken. Zin voor veiligheid ten slotte blijft mijn persoonlijk stokpaardje. Veiligheid is prioriteit nummer 1 in onze organisatie, ook tijdens het selectieproces. Waar ik bij elke kandidaat op let: gebruikt hij spontaan de leuning van de trap of dien ik dit aan hem te vragen? Ook dat is deel van onze cultuur.”

Gezocht & gevonden: multidisciplinaire hoogvlieger

Dries Versweyveld: “Ik ben er zelf nog altijd niet achter hoe Strand Associates Consulting er telkens opnieuw in slaagt om op zo’n korte tijd de juiste profielen voor te stellen. In de meeste uiteenlopende specialisaties dan nog wel, van productie en engineering over sales en IT tot PSD (planning, sourcing en delivery). En telkens op hoog niveau. Daarom zijn ze ondertussen een preferred supplier. Ze maken hun engagement tot nu altijd waar, met kandidaten volledig naar onze verwachtingen.”

Waarom slaagt Strand in zijn opdracht?

Dries Versweyveld: “Toen we overschakelden naar een nieuw ERP-pakket zocht ik 30 hooggekwalificeerde medewerkers. Intern hadden we niet de capaciteit om zelf op zoek te gaan. Strand kreeg (en greep) de kans. Het vertrouwen was er vanaf dag één – zo simpel kan het soms zijn. Ze spelen het spel correct en open. Liever dat ze me voor de raap zeggen dat een gezocht profiel niet in hun segment past, dan dat ze me een medewerker opzadelen. Trouwens, de kandidaat moet zich ook goed voelen, zelfs al gaat het proces soms razendsnel. Ik heb de indruk dat Strand dat evenwicht heel goed bewaakt. Strand brengt geen overtollige of holle woorden. Ze overtuigen door professionaliteit, niet met een avond naar het voetbal. Perfect mijn ding en een hele verademing in vergelijking met veel andere rekruteerders.”

Wie is FrieslandCampina

Het beste van melk op een duurzame manier bij de consument brengen – ‘from grass to glass’ – met respect voor mens én dier. Dat is de missie en de passie van de coöperatieve zuivelonderneming met koninklijke naam. Intussen gebruiken miljoenen mensen over heel de wereld dagelijks de zuivelproducten, baby- en kindervoeding, kaas, boter, room, desserts... van FrieslandCampina.

www.frieslandcampina.be