} Business case - Awingu - Strand
 • Home
 • Business case - Awingu

Business case - Awingu

"Strand Associates Consulting heeft heel goed begrepen dat we als start-up centen noch tijd op overschot hebben."

Topkwaliteiten

 • Ondernemend
  “Onze medewerkers moeten ondernemend zijn. Dus verwacht ik van mijn rekruteringspartner hetzelfde.”
 • Kwaliteit drijft boven
  “Liever drie waardevolle kandidaten, dan twintig middenmoters.”
 • Vertrouwen
  “Face to face en transparant zakendoen stimuleert het vertrouwen. En creëert de juiste verwachtingen bij alle partijen.”
 • Door- en inzicht
  “Inzicht in de pijn- en twijfelpunten bij de kandidaat verhoogt onze kansen om toptalent voor ons te winnen.”
 

"Je wil een rekruteerder die snel en correct kan ‘leveren’ en die gedurende het hele proces ‘on top’ zit. Het kan geen toeval zijn dat de kandidaat voor een tweede functie opnieuw uitstekend voldeed."

Christof Debaes - VP Operations Awingu

Wanted: flexibele, hightech engineers

Christof Debaes: “Software-engineers die zowel Linux als Windows in de diepte beheersen, lopen niet dik. Bovendien moeten ze zich flexibel kunnen aanpassen aan het ‘onstuimige’ groeipad van een start-up. Wat vandaag nog A is, kan morgen van koers veranderen richting B. En ze moeten direct inzetbaar zijn en zin tonen voor initiatief en ondernemerschap. Zowel in huis als wanneer ze samen met een partner de oplossing integreren bij de eindklant. Vaardig zijn in communicatie en vertrouwen uitstralen en opwekken zijn bijkomende musts. Telkens ik een kandidaat zie, stel ik me de vraag: ‘Wil ik die persoon uitsturen naar een klant?’”

Gezocht & gevonden: kwaliteit op scherp

Christof Debaes: “Het eerste profiel dat Strand Associates Consulting voorstelde, mocht op de eerste werkdag direct bij een klant aan de slag. Het was een sterke kandidaat. Gevonden, gescreend en aangeworven op amper enkele weken tijd. Zonder dat ik honderden cv’s moest doorworstelen. Als klant ben je op zoek naar de sterkste kandidaat. En wil je een rekruteerder die snel en correct kan ‘leveren’ en die gedurende het hele proces ‘on top’ zit. Het kan geen toeval zijn dat de kandidaat voor een tweede functie opnieuw uitstekend voldeed.”

Waarom slaagt Strand in zijn opdracht?

Christof Debaes: "Omdat ze het spel correct en to the point spelen, én naar de klant én naar de kandidaat. Onze Strand consultant doorgrondt heel snel de pijn- en twijfelpunten bij de kandidaat waardoor wij op onze beurt beter kunnen anticiperen op het beslissende gesprek. Bovendien krijgen we alleen talent voorgesteld waarvan de vereiste hard skills matchen met de soft skills typerend voor onze cultuur. Ze geloven trouwens zelf 200% in de profielen die ze selecteren. Kijk, we zijn een start-up in volle expansie. Dan heb je geen tijd noch centen op overschot. Elke investering moet renderen. Dus ook in de zoektocht naar toptalent. Strand heeft dat heel goed begrepen.”

Wie is Awingu

Awingu is een zgn. ‘Workspace Aggregator’ die gebruikers via geavanceerde webtechnologie veilige toegang geeft tot de bedrijfssoftware en -gegevens. De gebruikers krijgen toegang tot alle applicaties via hun tablet, smartphone of alle andere mogelijke devices. Ongeacht of ze op kantoor of thuis werken, of onderweg zijn. Als eindgebruiker heb je enkel een browser nodig. Zijn oplossing integreert de Belgische start-up vooral via partners, zoals SAIT, Econocom, Proximus Nextel (maar ook vele kleinere integrator) bij de eindgebruikers. Awingu mag dan wel een jong cloudcomputingbedrijf zijn, dankzij zijn sterke reputatie, innovatiegedrevenheid en hoogstaande service wordt de wereld langzaam maar zeker de markt.

www.awingu.com