} Business case - SICK Metering Systems - Strand
 • Home
 • Business case - SICK Metering Systems

Business Case - SICK Metering Systems

“Ons team is maar zo sterk als de zwakste schakel. Aan Strand om de sterkste schakels te vinden.”

Topkwaliteiten

 • Verantwoordelijk
  “Eén centraal aanspreekpunt, die alle stappen in het proces opvolgt. Dus geen kat-en-muisspel.”
 • Betrokken
  “Strand Associates Consulting doet wat het zegt. Geen holle woorden, geen commissiejagers, maar commitment.”
 • Return on investment
  “Liever een geëngageerde en ervaren partner inschakelen dan in de opleiding van een twijfelachtig profiel investeren.”
 

"Strand Associates Consulting heeft bewezen dat het de moeite – en het budget – loont om het selectieproces uit te besteden."

Peter Himschoot (m.) &  Karl Aerts (l.) - Managing Directors SICK Metering Systems

Wanted: multifunctionele problem solver

Peter Himschoot: " In onze niche wegen technische kennis en ervaring uiteraard zwaar door. Maar zonder de juiste soft skills kom je er bij ons niet in. In een groep van zo’n 30 engineers is geen plaats voor einzelgängers.  Samenwerken,  kennis delen… zijn cruciaal in een team waar iedereen op iedereen moet kunnen vertrouwen en bouwen. Elke medewerker trekt mee aan de kar, hangt er niet zijn wagentje aan vast. Het zijn stuk voor stuk ‘problem solvers’ met een internationale ‘feeling’ die over voldoende gezond verstand beschikken om een extern probleem te ontmijnen in het voordeel van de klant. Om het met een cliché te zeggen: ons team is zo sterk als zijn zwakste schakel. Aan Strand Associates Consulting om de sterkste schakels te vinden."

Gezocht & gevonden: geëngageerde, ervaren partner

Peter Himschoot: “Door onze minder positieve ervaring met selectiebureaus in het verleden, stonden we wat sceptisch. Dus startten we met een testcase: vind ons een sterke projectmanager. Al snel bleek dat de voorgestelde kandidaten behalve dat ze het juiste hard skill-profiel hadden ook matchten met onze bedrijfscultuur. Strand Associates Consulting heeft bewezen dat het de moeite – en het budget – loont om het selectieproces uit te besteden. Aan hen welteverstaan. Liever een geëngageerde en ervaren partner inschakelen -met een sterk netwerk binnen de olie & gas markt- dan in de opleiding van een twijfelachtig profiel te investeren, met het risico dat die man of vrouw zich ook niet op zijn plaats voelt. Toch?”

Waarom slaagt Strand in zijn opdracht?

Peter Himschoot: “Omdat hun langetermijnvisie aansluit bij onze manier van werken. Ze doen wat ze zeggen. Geen holle woorden, geen commissiejagers, maar commitment. Met minder nemen we trouwens geen genoegen (lacht).  Het mag gezegd worden: het netwerk van Associates Consulting binnen onze niche is sterk. Iedereen wil de zwarte schapen met zes poten. Maar de realiteit leert dat je soms beter af bent met iemand die echt in het bedrijf past dan met een bolleboos die voor zichzelf rijdt. Diezelfde klik maakte Simon al na twee verkenningsgesprekken. Dat betekent voor ons minder workload, tijdwinst maar bovenal minder risico op verloop.”

Wie is SICK Metering Systems?

"Sommigen hebben een ronkende naam, wij de knowhow en ervaring". Met die baseline zet het jonge – gestart in 2006 – flexibele en innovatieve team van SICK de toon. Als internationale challenger ontwikkelt en integreert SICK meet- en regelsystemen voor de aardgas-, olie- en (petro)chemische industrie. Dankzij zijn onafhankelijke en niet-merkgebonden positie biedt de groep een breed scala aan geavanceerde oplossingen, steunend op de technologie die best aansluit bij de behoeften, kwaliteitseisen en het budget van de klanten wereldwijd. Welke oplossing de klant ook kiest, maatwerk of standaard, turnkey of modulair… een transparante samenwerking staat centraal in de succesvolle en langetermijnsamenwerking.

www.sickmeteringsystems.com