} Business case - Tessenderlo Chemie - Strand
 • Home
 • Business case - Tessenderlo Chemie

Business Case - Tessenderlo Chemie

“De snelheid waarmee ik waardevolle kandidaten over de vloer krijg, getuigt van de kracht van hun netwerk.”

Topkwaliteiten

 • Langetermijnvisie
   “Nooit een kandidaat forceren die zelf niet 100% overtuigd is van de job.”
 • Proactief
  “Geen automatische piloot, maar proactief inspelen op onze noden.”
 • Krachtige kandidaten
  “Niet de rekruteerder is van belang. Wel de kracht van de kandidaten die ze voorstellen. Strand Associates Consulting voldoet prima aan die wens.”
 •  Doen wat ze zeggen
  “Na meerdere geslaagde aanwervingen verdient Strand Associates Consulting zijn plaats bij Tessenderlo Chemie.”
   

"Dankzij gedetailleerde functiebeschrijvingen en een uitstekend begrip van onze bedrijfscultuur komt niemand voor verrassingen te staan. Wij niet, de kandidaat niet en ook Strand niet."

Marc Van Rijselberghe - Engineering Manager Tessenderlo Chemie

Wanted: engineers die projecten met twee handen vastpakken

Marc Van Rijsselberghe: “We bouwen een nieuwe productielijn in een oude fabriek. Specifiek voor het pijpleidingennetwerk zochten we piping designers die de Autoplant 3D-software beheersen en een project autonoom vastpakken als was het van zichzelf. Innovatief denken en die kennis delen met de collega-proces- of E&I-ingenieurs in het team zijn onmisbare vaardigheden. Verfrissende ideeën moedigen we aan, op voorwaarde dat ze ook haalbaar blijven. Kortom, onze ingenieurs zijn realisten, kunnen zich inleven in onze visie en strategie en voelen zich niet te beroerd om op de productievloer hun handen vuil te maken.”

Gezocht & gevonden: specialisten in design en in rekrutering

Marc Van Rijsselberghe: “Ik wil geen ingenieurs die leven in hun theoretische modellen. Designers moeten hun concept flexibel kunnen aanpassen aan de realiteit en in de bres springen om – indien nodig – problemen on site te helpen oplossen. Dezelfde hands-on attitude verwacht ik van een rekruteerder. Niet slaafs instructies volgen, maar proactief inspelen op onze noden. Zo leerde ik trouwens onze contactpersoon bij Strand kennen. In volle expansie kreeg ik plots haar telefoontje: ‘Of ze Tessenderlo Chemie niet kon helpen om snel de juiste mensen te vinden?’. Ze kreeg een kans en maakte de reputatie van Strand Associates Consulting waar.”

Waarom slaagt Strand in zijn opdracht?

Marc Van Rijsselberghe: “Ik heb geen tijd op overschot om zwakke profielen te testen. Elke kandidaat die Strand Associates Consulting voorstelt – en dat zijn er hooguit twee of drie – is vooraf grondig gescreend. Op zijn of haar hard en soft skills, uiteraard. Maar ook op zijn commitment om de job daadwerkelijk aan te nemen. Zo wierven we op amper een jaar tijd meerdere piping en maintenance engineers aan die Strand Associates Consulting aanreikte. Dankzij gedetailleerde functiebeschrijvingen en een uitstekend begrip van onze bedrijfscultuur komt niemand voor verrassingen te staan. Wij niet, de kandidaat niet en ook Strand niet.

Wie is Tessenderlo Chemie?

Tessenderlo Chemie is het Belgische, beursgenoteerd moederbedrijf van de Tessenderlo Group. Dit is een internationale specialiteitengroep die zich voornamelijk toelegt op voeding, landbouw, water management en de valorisering van bio-reststoffen. Er werken ongeveer 4,800 mensen voor de groep waarvan ongeveer 20% in België, voornamelijk in Ham (meststoffen), Overpelt (kunststofleidingsystemen & -oplossingen), Vilvoorde (gelatine) & Brussel (HQ). Behalve kwaliteit staan veiligheid en milieubewust denken centraal bij alles wat de groep doet. In Ham werd in 2015 een nieuwe calciumchloride fabriek gebouwd, ter ondersteuning van de meststoffen productie op die site.

www.tessenderlo.com