} VYNOVA builds new unit in Tessenderlo for KOH - Strand
  • Home
  • Nieuws
  • VYNOVA builds new unit in Tessenderlo for KOH

11/30/2017 - Gepost in Engineering

VYNOVA builds new unit in Tessenderlo for KOH

Our expert's opinion

“Vynova Group is the chlorovinyl-platform owned by Chemical Investors Group (ICIG). With five production plants throughout Europe and over 1.200 employees, they realize a 850 million euro turnover. In Belgium, they are building 2 new units for KOH and NaOH. KOH will finish in 2018 and NaOH in 2019. We expect some new vacancies coming soon."

- Yoram De Bruijn, Associate Consultant

VYNOVA blijft investeren in Tessenderlo

Momenteel bouwt de VYNOVA Group in Tessenderlo een nieuwe eenheid voor membraanelektrolyse van kaliumhydroxide en later wordt ook de capaciteit voor natriumhydroxide uitgebreid.

ENGINEERINGNET.BE - VYNOVA bevestigt dat de bouw van de nieuwe, geavanceerde eenheid voor membraanelektrolyse van kaliumhydroxide (KOH) in Tessenderlo volledig op schema ligt.

Het project zal volgens plan in het tweede kwartaal van 2018 worden voltooid. De nieuwe membraaninstallatie zal de bestaande kwikcelinstallatie vervangen.

Naast het KOH-conversieproject plant het bedrijf ook een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit voor natriumhydroxide (NaOH) op de site van Tessenderlo.

Deze uitbreiding zal ook bijkomende capaciteit creëren voor chloor (Cl2), die zal gebruikt worden voor de productie van ethyleendichloride (EDC). De voltooiing van het project wordt begin 2019 verwacht.

 

Source: Engineeringnet.be

Andere inzichten in Engineering